Az egyedulallo motor es az innovativ kupe &bdquo azonnali valaszt> iger a Honda NSX vezetoinek

Az uj Honda NSX gyartasa soran a formatervezes es a technologia kozos megkozelitese egy olyan szuperauto megalkotasahoz vezetett, amely megfelel a pilota minden vagyanak a paratlan precizitas es az «azonnali reakcio» tekinteteben – ezek a tulajdonsagok egyuttesen hatarozzak meg az NSX-et.

New Sports eXperience (uj sportelmeny). Az uj NSX ismet a szuperauto modern felfogasat mutatja be, ahogy az elso generacios NSX-szel negyedszazaddal ezelott tette.

A fejlett dizajn es a legmodernebb muszaki megoldasok a legujabb technologiaval kombinalva lehetove teszik, hogy az NSX azonnal reagaljon a vezeto kivansagaira: gyorsitson, alljon meg vagy forduljon, intuitiv vezetesi elmenyt nyujtva.

Rendkivul fontos a szuperauto-szegmens legkifinomultabb es csucstechnologias egysege, az aktiv negykerek-hajtas, a 9 sebesseges duplakuplungos sebessegvalto es a megerositett futomu.

Ted Klaus fomernok es az uj NSX fejlesztesenek vilagvezetoje a kovetkezoket mondja: „Mernokeink uj technologiakat kutatnak, hogy olyan autot alkossanak, amely ujradefinialja a szuperauto-koncepciot, es hihetetlen vezetesi elmenyt nyujt.

Az NSX egy uj sportelmeny modellje, es kategoriaelso uttartast, gyorsulast es izgalmas, onbizalom-inspiralo dinamikat biztosit.”

A legfejlettebb hajtas a szuperauto-szegmensben

Szamos ujitas kozul az elso a Sport Hybrid Super Handling All Wheel-Drive (Sport Hybrid SH-AWD), amely a maga nemeben elsokent mukodik a szuperautok kozott.

Az NSX Sport Hybrid SH-AWD-be epitett uj technologiak kombinacioja hihetetlen uttartast biztosit. Az uj Sport Hybrid SH-AWD kozeppontjaban egy 3,5 literes, dupla turbofeltoltesu, kozepmotoros V6-os motor all, amely egy vadonatuj, 9 sebesseges kettos tengelykapcsolos automata sebessegvaltoval (9DCT) es kozvetlen meghajtasu, hatsokerek-hajtasu villanymotorral parosul. . .

Ezt nagyban megkonnyiti az elso tengelyre szerelt ket tovabbi villanymotor — Twin Motor Unit (TMU), amelyek fuggetlen hajtast biztositanak az egyes elso kerekeknek. Ez a megoldas az NSX-et aktiv osszkerekhajtassal latja el.

Az uj, 9 fokozatu kettos tengelykapcsolos sebessegvalto (9DCT) kozel pillanatnyi sebessegvaltast tesz lehetove, mig a ket elulso villanymotor tovabbi nyomatekot biztosit valtaskor, hogy gyorsitaskor egyenletes valtast biztositson.

A gazpedalra adott azonnali reakcio erdekeben a hatso villanymotor kozvetlenul a motor fotengelyere hat. A benzinmotorral szinkronban, osszetett algoritmusban dolgozo, kozvetlen hajtasu villanymotor egyenletes, linearis es egyenletes gyorsulast biztosit, amely ebben az osztalyban paratlan. A TMU nagymertekben hozzajarul az NSX hihetetlen tapadasahoz, tamogatja a regenerativ fekezest, es a Honda Direct Yaw Control rendszeren keresztul tartja a kormanykerek elhajlasat.

A talajrol a TMU azonnali nyomatekot, valamint extra tapadast biztosit az osszkerekhajtasban, kozvetlen iranyitast biztositva gyorsitaskor. A kanyarokban a Sport Hybrid SH-AWD TMU segitsegevel csokkenti a sebesseget NSX mechanikus fekekkel kombinalva, mig a Direct Yaw Control preciz kanyarodast biztosit.

A Sport Hybrid SH-AWD kanyarbol valo kihajtaskor lehetove teszi, hogy korabban es magabiztosabban kapcsolja be a gazt.

A rendszer hasznalata azt az erzest kelti, hogy az auto elore latja a vezeto cselekedeteit. A rendszer kepes novelni a vezeto onbizalmat azaltal, hogy jobban erzekeli vezetesi kepessegeit, es igy maximalizalja az ember es a gep kozotti kombinaciot, valamint az NSX dinamikajanak elvezetet. Az NSX dinamikus viselkedese az Integrated Dynamics System (IDS) segitsegevel a vezeto preferenciaihoz szabhato. A negy manualisan valaszthato dinamikus uzemmod – Quiet, Sport, Sport+ es Track – uj lehetosegek szeles skalajat nyitja meg a jarmu dinamikus teljesitmenyenek beallitasaval, beleertve a fekezesi gyorsulast, a kormanyzast, az aktiv lengescsillapitokat, a kipufogohangot es kulonosen a sebessegvalto osszkerekhajtasi rendszeret.

Sport hibrid SH-AWD.

http://www.hondabook.ru/hu — online katalogus a kulonbozo tipusu Honda autok javitasahoz szukseges utasitasokrol es kezikonyvekrol.


Понравилась запись? Поделись с друзьями и поддержи сайт:
Написать комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *